söndag, oktober 12, 2008

Jultips i oktober

Såg att julsakerna redan kommit fram i butikerna, så här kommer ett litet jultips från Sara som inte egentligen gillar julen; handla och idka välgörenhet samtidigt! Jag brukar försöka handla åtminstone några julklappar från olika ideella organisationer, det gör att julen faktiskt känns lite mer rättvis och rolig på nåt sätt. Om inte annat kan man köpa sina julkort på det sättet. Jag fick katalogen från Unicef (verkligen ett otroligt bra knep och tips till andra liknande organisationer att göra, speciellt inför julen) i fredags och deras julkortsavdelning har exploderat från tidigare år. Nu är det svårt att välja.

Även Amnesty (som olyckligtvis inte länkar till butiken från sin huvudsida?) och Djurens rätt har finfina saker att ge bort inför jul. Plus en massa andra braiga ställen såklart. Så shop-along consumers!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jo, jag har samma tanke varje år. För två jular sen köpte jag några utsläppsrätter till några nära släktingar. De har fortfarande inte kommit över det. Eller förstått vad de fick.

Sara sa...

Haha, ja det kanske är lite mer svårgreppat än en mugg av nåt återvunnet material =)

Anonym sa...

Vilka bra tips! Tack!