tisdag, oktober 28, 2008

Fröken Evil

Jag måste erkänna en riktigt ful, evil sida hos mig själv just nu. Belinda Olsson är en kool kvinna som liksom funnits med hela min feministiska era och även om vi inte alltid är överens så gillar jag henne och hennes sätt att skriva. Jag råkade stupa över hennes bloggsida på tv8 och läste att hon håller på med nåt viktprojekt i sitt program där; hon ska gå ner i vikt i tv, helt enkelt. Inget nytt där förutom det (iaf lite befriande) att det inte ska ske med hjälp av konstiga alger, råa ägg eller annat konstigt som ingen normal människa skulle få för sig att göra hemma. Iaf så råkade jag då se hennes startfakta (vikt, midjemått etc) och den riktigt dåliga sidan av fröken Sara blev motvilligt glad/lättad över att se att denna söta Belindatjej, som inte ser avancerat överviktig ut, faktiskt hade större mått än undertecknad. Elakt va? Ja, riktigt elakt. Sådär "tjej-elakt". Jag brukar inte vara sån men nu gick det som inte att stoppa.

Men jag gillar ju Belinda som sagt och hennes viktkamp inspirerar mig också. Och ger mig en bild av att även framgångsrika koola kvinnor kan ha några extra kilon runt polcirkeln. Så det är inte menat elakt. Jag har själv startat en viktkamp. Jag tänker inte skriva så mycket om det ifall det går åt skogen men efter första veckan ser det bra ut, så mycket kan jag säga.

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Vet du, att jag tänkte precis detsamma! Att Belinda, som jag ändå upplever som hyfsat normalviktig, väger lika mycket som jag! (Nu är hon ju lite längre men ändå.)

Dels detta att man ständigt jämför sig med andra tjejer, dels detta att man känner sig nöjd när någon annan väger lika mycket. Nu är jag iofs hyfsat nöjd med min vikt som den är, men skulle gärna gå ner ytterligare fem kilo. Men det kräver godis- och vinstopp, förmodligen, och då blir det ju en avvägningsfråga...

Sara sa...

Ok, på nåt hemskt sätt (igen) känns det bra att fler är lika hemska som jag då... =)
Jo, man jämför och det är dumt, men nästan oundvikligt ibland.

Tycker du har gjort ett jättejobb och verkligen kan vara hur nöjd som helst! Imponerande, jag hoppas lyckas lika bra. Jag vet dock att stopp och förbud av olika slag inte funkar långvarigt på mig. Det går bara inte. Bättre karaktär än så har jag inte...