fredag, oktober 10, 2008

Beltran dömd

Får väl säga att det blev ett inte oväntat slut på Beltran-historien i hovrätten idag. Jag tror (och hoppas) att den stannar där, att vi slipper mer drama nu. För drama är vad det är. Och media ger det plats. Nästan osmakligt på vilket sätt hans fru får plats att kalla offren för lögnare. För det är väl det hon gör? Det känns väldigt konstigt att förövaren (eller då snarare förövarens fru eftersom han han bli gripen först) får en presskonferens att kommentera domen på. Hur blev det så i Sverige?

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Presskonferensen ordnade hon väl själv. Sedan kommer såklart media då det är så snaskigt.

Men jag tycker också det är för jävligt att hon får sitta och anklaga offren för lögn efter att dom fallit. I synnerhet som hon väl inte ens kände Tito när detta utspelade sig... (Nu har den väl inte vunnit laga kraft än men jag tvivlar på att HD tar upp det, det verkar som de två första instanserna varit väldigt noggranna.)

Sara sa...

Ja, men att ha mage... Idag har det efterföljts av ett nytt reportage med en bild på en nedslagen fru Beltran sittande i soffan, alldeles förundrad över att det inte är som semester att sitta i häktet, dömd för våldtäkt. Närapå stötande, skulle jag vilja säga.