lördag, oktober 18, 2008

Sara toksågar film

En slö stund på jobbet och jag tänkte jag kunde passa på att såga den film vi såg i torsdags kväll. Eller vi, Mattias tyckte den var så plågsam att när jag trots hans vädjanden inte stängde av den så tog han på lurar och lyssnade på blipblip-musik på datorn och läste om speccs och låtsades att han inte såg, trots att inte heller han kunde låta bli ("I can not not look at it", ni vet). Själv tog jag långa rundor i köket då och då.
Så, om ni vill ha en tråkig, pinsam och smått plågsam kväll ska ni se Wedding Daze med bl.a Jason Biggs (snacka om typecastad), Isla Fisher (eg bra tjej som väljer fel filmer) och Michael Weston. Andersons (Biggs) flickvän dör i en hjärtinfarkt när han (iklädd röda trosor och vingar på en restaurang...) friar till henne och han slutar tro på kärleken. Efter påtryckningar från vänner om att gå vidare friar han till den första tjej han ser, en servitris vid namn Katie (Fisher). Hon svarar ja, lite för att komma från sin tråkiga pojkvän, och så ska de då lära känna varandra, bo ihop osv. Ja, rätt mycket What Happens in Vegas men sju resor värre (!).
Problemet är att varje replik ska vara rolig, varje scen ska vara dråplig, varje karaktär ska vara korkad, crazy och tokrolig precis hela tiden. Och det blir liksom ingetdera. Sexskämten är låga såklart och det hela känns mest pinsamt förutsägbart. Jason Biggs har verkligen fastnat, är han inte är bättre än såhär? Den enda film jag sett honom i som har varit småsöt och lite rolig är Loser där han förvisso spelar samma typ av karaktär, men där det ändå blir ok. Men det var länge sen nu.
Nej, det här är bottenbetyg, verkligen. Som en betygsättare på filmtipset skrev: "nej den här var så tråkig att jag tog till flaskan en kväll vi hade bestämt att inte dricka på...". Nu hade jag förvisso ingen "flaska" hemma (och har inte bestämda vita dagar heller, tror det omvända är vanligare efter 27?) men tanken hade säkert varit lockande... 1/10.

Inga kommentarer: