måndag, juli 13, 2009

Spikmatta före medicin

Det tycks ju nu plötsligt blivit ett väldigt tjafsande om den där spikmattans vara eller icke vara (som nu dessutom verkar vara årets variant av marknadsståndens fejk-Crocs. Själv har jag ju testat den ett ganska stort antal gånger nu och kan konstatera att det på mig fungerar både avslappnande och smärtstillande (det andra mycket pga det förstnämnda) utan att jag för den delen fått några gigantiska uppenbarelser.

Visst, man ska ju akta sig för att säga att den "botar" saker, och vara ärlig med dess funktion (vilket jag nog tycker man varit där jag läst?). Men samtidigt känns det som att man går hårdare åt marknadsföringen och spridandet av spikmattan än tex reklam för smärtstillande mediciner.

Jag retar mig varje gång det är reklam för smärtstillande tabletter och/eller gel som ska ge rörelsefunktioner tillbaka (ni vet kvinnan på akvariet som inte kan lyfta sitt barn och mannen som jobbar med nåt som blir så superrörliga av Voltaren...). Istället för att pumpa kroppen full med läkemedel måste det ju ändå vara bra att utnyttja kroppens egen smärtstillande funktion? Allra bäst är det såklart att utröna vad som orsakar smärtan från början och bota det om möjligt, men det tycks i ärlighetens namn vare sig läkemedelsbolagen eller mattförsäljarna ha som råd.

Inga kommentarer: