tisdag, juli 21, 2009

En katt mer eller mindre...

Och här i huset på landet hade det visst varit lite krisstämning i kattkollektivet. M har sedan ett par dagar mer eller mindre bott nere i källaren framför datorn och WoW och gjorde så också ikväll. När det började bli kväll gick han upp och stängde dörren ut (svängdörr alt kattlucka vore en idé annars) och skulle räkna in katterna. På övervåningen möttes han av tre kattdamer i sina bästa år, alla sittande i närheten av varandra med ett konstigt uppseende. Han går till balkongdörren och ska just få igen den när han ser att grannens Viggo-katt sitter inkrupen i hörnet där ute. Livrädd för dam-mobben inne i vardagsrummet.

Tro jag det. M fick lyfta upp den stackars Viggo och bära hem honom. Han har ju antagligen lockats av att de är här (han har inspekterat dem i trädgården tidigare, men då har de varit rädda), tagits sig in och då mötts av hela gänget på hemmamark. Ingen hit kanske.

När de bodde här beständigt var han och Rosa kompisar, men det var ju ett par år sen. Får väl se om han försuttit chansen nu...

Inga kommentarer: