torsdag, juli 16, 2009

Det här har inget med djurrätt att göra!

Suck, om uppgifterna är korrekta så är det ett riktigt slag i magen på oss seriösa djurrättare. På vilket sätt skyddar man djuren genom att agera såhär? På vilket sätt skapar det sympatier med djur eller med oss människor jobbar för att öka dessa sympatier? Inte alls. De här idioterna kunde lika gärna varit fotbollshulliganer eller sparkat ner invandrare. Det är inte syftet som är det viktiga. Jag blir så trött. Lägg ner, snälla!

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Ja, men en pappa som var mycket aktiv i vår lokala jaktskytteklubb så kan jag bara ana hur otroligt ledsen han skulle varit om det hänt där.

Och du har säkert rätt. Det handlar inte om att man värnar djuren utan snarare om något slags allmänt hat/ilska mot samhället och andra människor. De värsta elementen inom brittisk djurrättsaktivism är ju rena terroristerna som gräver upp lik (bokstavligen) och gömmer dem för att påverka folk att stänga igen sina företag. "Ni får tillbaka mormor om ni lägger ner ert företag."

Det är lika tråkigt med sådan extremism vad det än handlar om, fotboll, feminism, djurrätt... Och gynnar verkligen inte saken. Men det är kanske heller inte meningen.

Sara sa...

Nej jag tror inte att det handlar om en grupp där majoriteten brinner för djurens sak utan snarare att det finns en möjighet att utöva makt genom rädsla. Något som är oerhört fegt.Det är min absoluta tro att många i de här grupperingarna lika gärna kunde ha varit just fotbollshulliganer eller slagits på antingen extremvänsterns eller extremhögerns sida. Jag vill minnas att jag läste nåt reportage om extremhögerns värsta slagskämpar där det framkom att den politiska kunskapen inte var så hög. Att man sabbar för andra och för den sak som man säger sig slåss för verkar inte spela så stor roll.