torsdag, juli 30, 2009

Jaktlycka!

Det blev nån slags roadtrip trots allt. Planen var Sundsvall men med stopp på vägen vid tänkbara klänningslyckträffar. Första stoppet Hörnefors och H&H-butiken där. En mycket fin klänning fann M åt mig men tyvärr var den ytterst lite för liten i den största storleken (och riktigt så stor är jag faktiskt inte, I blame sajsarna).

Nästa stopp Lögdeå och deras omtalade modehus Häggströms. Inte riktigt så stort som jag trodde men ändå imponerande för att ligga mitt i ingenstans. Där fanns egentligen två fina klänningar men den ena var lite för "vardags", enades vi om, medan den andra hade långa ärmar trots att den skulle varit mycket finare i korta (lite för ont om tid för att köpa ett sy-objekt).

Tredje stoppet blev Ö-vik efter viss tvekan. Ö-vik är en håla, kan de verkligen ha något att komma med? resonerade vi. Och det kunde de tydligen. Efter en kort stund inhandlades en grön och vit sak som undertecknad kände sig fin som en dag i men som mr M såg betydligt mer tveksam ut över. Men den var nedsatt från 900 till strax över 200kr så jag slog till. Ingen klänning för bröllop dock. Efter några vändor på de större kedjorna gick vi in i en butik som jag var skeptisk till. Den såg sådär seglar-romantisk ut i skyltfönstret. I butiken fanns en översocial butiksägarinna med bonnig dialekt som genast blev polare med mr M. Jag, som är lite skygg för hjälp från okända, ville egentligen inte ha hjälp men hon lyckades som ändå snitsa sig in i det jag höll på med och kom med armarna fulla av klänningar hon tyckte jag borde prova. Snäll som jag är gjorde jag det och stod plötsligt i en klänning som M sa åt mig att köpa. Jag var mer tveksam, slirade runt, provade annat, men bytte sen storlek och vips var jag med på båten.

Så det blev en ärmlös, mörkblå-grönaktig knäkort klänning i viskos. Ska se om det kan göras en bild kanske. Sen kändes det onödigt att fara vidare till Sundsvall så IKEA får göras en annan dag. Det blev ganska sent ändå.

Inga kommentarer: