söndag, juli 26, 2009

Skrämmande med brand

Usch, läser om branden i Rinkeby inatt. Finns knappt något som skrämmer mig så mycket som brand. Känns otäckt att tänka att hade de omkomna barnen och mamman stannat i lägenheten hade de med största sannolikhet överlevt. Men jag förstår att det skapas panik. Man vet inte hur man skulle reagera.

Jag trodde själv förut att alla förstod att man inte kan använda hiss vid brand. Men så när de hade haft ett brandsamtal på lunchen på jobbet för ett par månader sedan var det flera som uttryckt att det ju skulle vara lätt att utrymma vår avdelning som ligger en trappa upp; "bara ta hissen". Hon som återberättade det för mig sa att hon trodde hon blivit alldeles kall när hon hörde det. Men det tycks inte vara en ovanlig uppfattning om att det är snabbt och ok. Men när larmet går går också strömmen oftast och då sitter du fast.

Ja, mer brandinfo kanske inte skulle vara så fel. Och på fler språk där det behövs. I skolan såg vi nån tecknad film varje år när jag gick på låg- och mellanstadiet, gör man det fortfarande?

Inga kommentarer: