tisdag, juli 07, 2009

Svår-ruraliserad katt

När jag/vi flyttade kisse nr 2 ut till landet igen trodde vi väl att det bara skulle bli ungefär såhär:
  • det eviga gnällandet och behovet av ständig uppmärksamhet skulle avta helt
  • vi skulle knappt se kissen för att hon hela tiden skulle vara ute och hitta på bus
Osv. Men det blev inte riktigt så. Iaf inte än. Rosa är som ett plåster. Där jag eller M är, där är hon (på bänken, på datorn, kring fötterna...). Hon låter i stort sett hela tiden både i form av glada tillrop, konstigt (men mer glatt) gnäll samt högt kurrande. Men hon kräver ständig gos, än mer uppmärksamhet än tidigare och törs knappt stå på bron (=trappan, Miss J :) om inte nån av oss också är där. Igår gick jag en sväng i trädgården och hade en katt med mig som gick fot likt en hund ungefär.

Sovrummet är på övervåningen och maten nere i köket vilket innebar att hon rusade efter varje gång jag gick ner för att besöka toaletten inatt och skyndade sig äta för att sen följa med upp igen.



Hon har ju alltid varit katt nr 2, dvs hon har aldrig varit ensam katt i hemmet någon gång. Dessutom har hon alltid, trots att hon är störst till storleken, stått tillbaka för de andra utan att verka otrivas med det. Kanske det ändå satt större spår än jag trott. Nu verkar hon som helt utan egen vilja, som att hon inte vet vad som förväntas av henne eller vad hon kan och törs göra. Den tidigare så kaxiga kissen som alltid försvarat sina familjemedlemmar när hot som andra katter kommit förbi har plötsligt blivit en liten feglus. En söt sådan förvisso, men ändå.

Det kommer antagligen att lägga sig men hennes beteende har verkligen förvånat. Och de andra två här hemma i stan (där jag är as we speak) undrar vad som är på gång.

4 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Fantastiskt fin bild på fin katt.

Sådär höll Torpkatten på när vi kom ut i torsdags kväll också. Snodde som galen kring våra ben. Och gnydde konstigt. Men hon är ju annars väldigt kaxig och slåss med rävar och grävlingar på nätterna.

Synd när man inte begriper vad det är dom vill...

Sara sa...

Tack! Ja, hon är tjusig. Brukar locka till sig kärlek från alla med sina tofsöron och stora klumptassar (ibland tror jag hon är en lokatt).

Ibland önskar man verkligen att det fanns en översättningsmaskin som kunde hjälpa till i kommunikationen. Men ibland, och kanske just nu, tror jag inte riktigt hon själv vet vad hon vill. Läskigt men spännande, på nåt sätt.

Bloggerskan sa...

Google translate 'Cat'. Lysande idé. :)

Ja, och så har hon fina färger och en vacker nos också!

Funderar f ö på om man skulle göra en fotoutställning med katter där man försöker fånga attityden i blicken. Öppet för (över?)tolkningar hos oss människor men rätt kul att fundera över vad dom tänker...

Sara sa...

Jo, det kräver sin människa att se det personliga i katter. De ÄR verkligen väldigt personliga och har väldigt olika attityd. Mina tre är grymt olika, behöver olika bemötanden osv. Jag har några bilder där attityder tränger igenom, inte minst på denna storkatt som avskyr kameran och alltid gäspar och skäller om vartannat när jag bara tar fram den. Vet inte om det är nåt ljud eller blixten eller vad som stör henne, men poppis är den inte.

Ni har ju en ståtlig (och tuff, läste om rävmötet!) landlady också som minsann platsar på foto!