onsdag, juli 15, 2009

Båttvättardag

Det blev inget seglande av idag dessvärre. Det fina vädret som var på morgonkvisten försvann under förmiddagen och när vi väl var ute på plats var det mulet och blåsigt.

En bra "före och efter"-bild på båten

Men då kunde vi istället lägga ordentligt med tid på att göra båtrackaren ren. Den har stått oanvänd i ett antal år nu (jag hade knappt koll på att M hade tillgång till segelbåt!) och såg ut därefter. Och det passade vädret ypperligt till. Så istället gnuggade vi båt med konstig gegga och lekte med högtryckstvätten i ett antal timmar. Inte fel det heller.

Segelkombin rättvänd. Charmigt orange med gott om plats. Sägs dessutom vara "osänkbar" (har vi hört det förut eller?).

Vi blev dessutom som vanligt servade med supergod mat av M:s dietist-mamma. Risotto med currysås och sen chokladtårta med grädde och körsbär. Inte så illa. M:s pappa däremot är ungefär lika pysslig och påhittig som Bengt i "Staffan & Bengt" (om nån minns), inte alldeles olik heller för den delen. Så han visade lite av sina senaste påhitt, bland annat den här "lådbilen" till barnbarnen:


Den saknar visst lysen och tuta, och det planeras dessutom ev en liten motor men sen ska den visst vara den koolaste i socknen :)

Inga kommentarer: