lördag, februari 07, 2009

Kongresslördag

Halva min första kongressdag har gått och som det brukar vara är det hyfsat rörigt stundvis, åsikterna är många och ibland heta osv. Men som jag sa när jag kom (en halvtimme sent mitt i en diskussion om på vilket sätt valet av styrelse och eu-lista skulle gå till) så hade jag inte känt mig hemma om det inte varit så. I Fi diskuterar man vilt. Det blir ju alltid bra i slutet oavsett. Nästan iaf. Idag har vi alltså hunnit med att välja talespersoner (Gudrun och Stina är omvalda, andra kandidater saknades, btw) och påbörjat valet till styrelse och eu-lista. Skulle gissa att valberedningen arbetar som skållade troll i detta nu för att få fram resultatet. Det blir spännande.

Före lunchen hann vi också med att ha åsiktstorg och jag var ansvarig från styrelsen för de övriga motioner som inkommit, samma som jag beredde inför styrelsen. Det var skojigt och intressant. Jag kan säga att det lär bli en hätsk debatt om medlemsavgiften när den tas upp imorgon. Styrelsen vill ha kvar den förvisso ganska höga årsavgiften på 300 kronor men samtidigt införa en halverad avgift för studenter, pensionärer och arbetslösa, dvs runt 12 kr i månaden. Det finns utöver det flera olika förslag, bland annat ett som går ut på att avgiften ska vara flytande efter möjlighet, från 30 kronor och uppåt, per år. Personligen ser jag inte hur det vare sig skulle organiseras eller hur man skulle kunna göra en budget med ett sådant underlag. Åsikterna är dock väldigt starka från olika håll.

Utöver det diskuterades i "mitt rum" även Gudruns motion om namnbytet. Diskussionen tog helt över hela åsiktstorget i samma stund som Gudrun kom in och det blev en riktigt bra och levande diskussion. Men det blev så pass så att jag fick lov att föra talarlista i frågan. Intressant och kul!

Nu har halva dagen gått och jag är redan helt mör i skallen när EU-politiken precis har kommit på tal i plenum.

Bilder kanske kommer senare. (Till skillnad från tåget så har jag i den här gamla lokalen inte lyckats hitta några bra eluttag så mitt bloggande är strikt begränsat av min batteritid.)

Inga kommentarer: