lördag, februari 07, 2009

Ny styrelse vald

Sådär. Nästan prick klockan 15 presenterades den nya styrelsen och även om de inte än har haft nåt konstituerande möte så kan man väl ändå säga att jag numera inte längre är styrelseledamot i Feministiskt initiativ. Visst, när "styrelsens förslag" presenteras är det fortfarande "min" styrelse som avses, men ja...

Oväntat mycket känslor, måste jag erkänna. Att vara styrelseledamot har betytt en massa för mig så det är inte alldeles enkelt att inte längre vara med. Samtidigt som det känns skönt på ett sätt att vara mer "fri". Måste fundera över det ett tag. Om det på sikt kan leda till andra möjligheter så är det bra. Om det leder till att jag känner mig mer identitetslös är det dåligt. Vi får se.

Tänker att roller, titlar, uppdrag och yrkesval kan vara så viktigt ändå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den förra strelsen var ojämställd och den nya är dito.

Det är verkligen pinsamt till MAX!

50/50 är givetvis en självklarhet i ett feministiskt parti
oavsett sammansättningen
av medlemmarna.

Ni skulle ju aldrig acceptera detta om det varit män i majoritet.

Sara sa...

Ingen ovanlig kommentar direkt, men visst, jag kan förstå att man kan reagera. Självklart är det ditåt man strävar, men det är svårt att ha 50/50 om vi inte har tillräckligt med män i partiet som är intresserade av styrelseuppdrag. Fördelningen i styrelsen speglar fördelningen i partiet ganska bra. Vi har gått från att vara 90/10 till 85/15 kvinnor/män, vilket vi ser som en klar förbättring. Och trenden ser ut att hålla i sig.

Pinsamt tycker jag inte att det är. Det som är pinsamt är snarare att inte fler män ids engagera sig i något som också skulle gynna dem själva som män/pappor/medmänniskor/osv.