fredag, februari 13, 2009

TV-tips för kvällen

På tal om film vill jag tipsa om Cubic (eller Equilibrium, som den heter utanför Norden) som visas på tv6 klockan nio ikväll. Det är en framtidsskildring som utspelar sig i en fascistisk värld efter tredje världskriget i en tid då befolkningen tvingas ta piller för att inte känna känslor eftersom man menar att känslor är orsaken till konflikter bland människor, och man vill undvika ett nytt världskrig. Konst, musik, litteratur etc är förbjudet och de få människor som vägrar ta pillren lever som flyktingar och jagas ständigt.
Som vanligt imponerande Christan Bale spelar änklingen John som jobbar med att just se till att systemet efterlevs, men som en dag missar att ta en tablett. Det leder till förändringar för honom såväl som hans två barn.
Jag minns det som en snygg film (inte bara Bale är snygg alltså), vars känsla påminner en del om V for Vendetta (måste ni se med), men som är mer åt Matrix där Vendetta drar sig mot dramahållet. Jag har tidigare gett den 8/10 och det känns fortfarande rätt. Stort tips, alltså.

2 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Men hallå!!! Fredag = På Spåret ju! *ser dödsallvarlig ut*

(Fast det där andra kanske inte visas kl 20, så är det den enda tid jag har inprogrammerad i hjärnan...)

Sara sa...

Hm...du får skaffa dig en inspelningsbar dvd eller nåt. Så att dina fredagar kan fyllas av annat än Ingvar Oldsberg =)