lördag, februari 14, 2009

Vad sägs om lite överblivna köttbitar med klyftpotatis? 150 pix, tack!

Långpromenad blev det. Bara jag, i-poden och mina skumma tankar i en och en halv timme. Skönt. Tror inte att det var så väldigt kallt idag heller.

Nu funderar vi lite över mat för kvällen. Jag vill göra nåt nytt, testa något annorlunda, think outside the box och inte bara göra nåt av de få rätterna jag/vi brukar. Det går sådär att jobba upp entusiasmen hos min vän här. Jag bläddrade slött i Stora Vegetariska Kokboken (bra bok, en hel del fakta och en massa både lätta och klurigare recept med snygga bilder) efter lite inspiration. Stoppade redan vid förordet som inleds med "Vegetarisk kost behandlas inte längre styvmoderligt av restaurangmenyerna...". Nä, inte i Umeå eller andra up-to-date-ställen (hihi) kanske, men "blandat smått och gott med klyftpotatis" känns i vart fall inte kärvänligt. Så var det med det.

Annas och min dejt ikväll är avblåst men vi tycks ha lyckats boka in de andra brudarna till den 28 februari. Busy vänner man har när man måste boka in en öl på puben två veckor innan, men det kostar att ligga på topp. Nej, men allvarligt ser jag fram emot det, det ska bli skitkul. Anna och jag substituerar (?) vår uteblivna pubrunda med en långfika imorgon på stan istället. Och jag klagar inte.

3 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Jag åt entecôte med ungstekt potatis och rofrukter och bearnaise. Nästan samma sak...

Sara sa...

Haha jo... Tänker mest att det är kul att veta vad man faktiskt betalar för. Även som vegetarian finns det ju dessutom grönsaker man tycker mer eller mindre om... =)
Lite själ i den vegetariska menyn efterfrågas, helt enkelt!

Bloggerskan sa...

Ja, jag håller med. Tycker det är bedrövligt dåligt med veg-alternativ på lunchrestaurangerna här i stan. Endera sallad eller samma tråkiga lasagne varje dag, typ.