onsdag, april 01, 2009

Nästa steg blir att skilja kyrkan från staten på riktigt

Det blev som väntat ja till homoäktenskap i riksdagen idag. Ett väldigt positivt beslut! Inte en dag för sent.

Personligen hade jag sett det än mer positivt om man gått på Kd:s linje, dvs infört en civilrättslig äktenskapsbalk. Inte av samma anledningar som Kd naturligtvis (de vill inte ens att man ska kalla det äktenskap om det inte handlar om man och kvinna, utan giftermålsbalk) utan för att jag anser att man bör skilja äktenskapet från kyrkan. Vi har ingen statskyrka, jag skulle inte ens vilja säga att vi är ett troende land, ändå ska kyrkan fortsätta ha den rätten. Det är väldigt märkligt.

Alla borde få välja plats och variant av ceremoni som man vill, oavsett om man väljer att gifta sig med en kvinna eller man, men äktenskapet i juridisk mening borde vara en statlig angelägenhet.

3 kommentarer:

Jonas Bygdeson sa...

Jag håller med!
Kärlek för alla - vill man binda sig juridiskt - registrera det hos staten.

Varje samfund får välja vilken typ av ceremoni man erbjuder och för vem. Sedan är det upp till paret att välja samfund eller annan form för sin ceremoni.

Sayf al islam sa...

Snart kommer islam att ta över Sverige, då kommer alla ni avgudadyrkare och degenererade kuffar att utplånas. Wa allahu akbar!

Sara sa...

Haha, det sista känns som nationalistisk skräckpropaganda och det biter då inte på mig. Jag är inte riktigt så paranoid... =)

Jonas: Kärlek för alla var det!