torsdag, april 02, 2009

Grillad igen

Sjuk som jag är ligger jag i sängen och försöker utnyttja de vägar till underhållning som finns. Tänkte att jag efter min halvsågning av det första programmet av Grillad (det med Per Moberg) skulle ge det en chans till och se de efterföljande delarna på Svt Play. Ett där Sanna Bråding grillas och ett där Anna Book utsätts för samma sak.

Det förstnämnda var nog det som jag faktiskt undlät mig några skratt till. Mycket tror jag på grund av att Sanna Bråding faktiskt är den hon är. Hon hade inga som helst problem att skratta åt den grillning som gjordes och visade prov på bra självdistans. Dessutom gillar jag henne, vilket säkert påverkar min bedömning. Anna Book försökte nog bjuda på sig själv, men antingen tyckte hon inte att det var så kul, vilket jag faktiskt kan hålla med om, eller så var hon obekväm för det var sällan hon bjöd på något annat än ett ansträngt leende.

Nivån på komikerna känns väldigt låg och det är säkerligen det största problemet. Förutom Peter Wahlbeck (som jag också gillar för hans UFO-het) tror jag att den jag skrattade mest åt var Mogge som var inbjuden som Sanna Brådings vän och därmed också en av icke-komikerna. Märkligt. Kanske blir det roligare om man känner den man ska grilla åtminstone lite. Det tenderar att bli ganska platt annars, och bara handla om Sannas kåkfareri eller Anna Books "ABC".

Och jag får nog säga att jag inte förstår detta skämtande om varandra som görs precis hela tiden (och mycket på bekostnad av själva grillningen). Hur många gånger kan man höra knarkanspeglingar om Wahlbeck, att Järvheden ser ut som en tops eller att ingen vet vem Jesper Rönndahl är?

Jag vet inte om jag törs se grillningen av Gudrun Schyman (sänds imorgon) eller om jag eg borde undvika det. Kanske inväntar jag andras omdömen först. För det här är inte bra tv. Det är snudd på skäms-tv.

Inga kommentarer: