lördag, april 18, 2009

Tredje gången gillt för Abbass?

Andra intressanta premiärer är ju tex Granatäpplen och Myrra, en palestinsk film med Hiam Abbass i en av huvudrollerna. Nu har jag sett henne tvingas överge kärlek för höga ideal både i The Visitor och i Etz Limon (Citronlunden) så jag hoppas verkligen att hon "får till det" lite bättre den här gången. Jag skulle gissa att Granatäpplen och Myrra är en Folkets Bio-film som man kan se fram emot i Umeå om ett tag. Kring medelbetyg både av SvD och DN.

Sen måste jag väl nämna nästa i raden av amerikanska remakes som går upp på bio nu. The Uninvited, en omgjord variant av den koreanska skräckfilmen A Tale of Two Sisters (som jag recenserade i januari). Känns som vanligt inte så lovande, inte minst för att jag förutsätter att mystiken och den skumma gåtliknande som är så speciellt för just koreanska filmer går förlorat i en amerikansk variant. Recensionerna i SvD och DN bekräftar till stor del min tes. Trist, men inte någon ovanlig företeelse. Redan i beskrivningen av filmen avslöjar man mer än vad man förstår efter att ha sett halva den koreanska. Frågan är om samma sak kommer att ske med "Låt den rätte.."?

2 kommentarer:

Johan sa...

The Uninvited var en riktig skitfilm på typ alla plan möjliga. Snacka om att totalt våldta den Koreanska filmen.

Menar, the Ring var godkänd även så the Grudge (till viss del). Men denna soppa visar att västerlänningar (amerikaner?) inte förstår den asiatiska skräckfilmskulturen.

så..stay clear ;)

Sara sa...

Kunde som gissa det...