lördag, april 11, 2009

Kaosartad tv-kväll

Jag har aldrig riktigt förstått varför tv-kanalerna alltid ska lägga allt intressant i filmväg på lördagen? Och gärna absolut samtidigt eller åtminstone omöjligt överlappande. Ikväll är en riktigt bra tv-kväll, problemet är bara att jag bara kan välja att se ett program av de allra mest intressanta. Morr.

Det är framför allt två filmer och en dokumentär som lockar mig ikväll. Klockan 21 börjar Bröderna Grimm med Matt Damon och Heath Ledger i huvudrollerna på tv6; en film jag varit nyfiken på ganska länge. En timme senare, klockan 22 visar Svt 2 en italiensk dokumentär Suddenly Last Winter (svensk tråktitel: "Vi får inte gifta oss"). Den handlar om homosexuellas rättigheter (eller brist på rättigheter) i Italien och om den katolska kyrkans starka påverkan på landet och dess lagstiftning. Ni kan läsa mer om den här.
Bara en knapp halvtimma senare, kl 22.25 börjar Roman Polanskis The Pianist som jag av någon anledning inte kommit mig för att se än.

Utöver det visas det en intressant musikalkomedi, The Producers (inte filmen från -68 utan en från 2005) på 3:an 22.25, ett amerikanskt drama med John Travolta, A Love Song for Bobby Long på Svt 1 23.25 och dessutom The Wedding Date, en romkom med Debra Messing om man nu är sugen på sånt.

Så, nu är det bara att välja och vraka och inte gråta över missad tv-film.

Inga kommentarer: