måndag, april 13, 2009

Följetongen Grillad

Läser att Svt antagligen inte kommer att sända avsnittet av Grillad med Peter Harryson, eftersom det helt enkelt inte var roligt. Alex Schulman (en av "komikerna", hur man nu kan tycka att han är komiker) menar att det till största del beror på Peter Harrysons totala brist på självdistans; han log inte särskilt mycket under programmets gång. Och det är klart att sätter man sig i ett sådant program måste man visa lite självdistans (något som jag även tyckte saknades lite i Anna Books fall). Men är det inte också så, Alex Schulman, att "ni" komiker också måste vara lite roliga? Där har det ju om något verkligen brustit i de program som sänts.

Dig a little deeper, skulle jag vilja ge som råd. Det mest uppenbara är antagligen inte det roligaste. Och framför allt inte då samtliga komiker gör sig roliga på samma uppenbara egenskap. Som att Peter Harryson är tjock; hur kul är det egentligen? Nä, gör ert jobb, gräv lite. DÅ kanske det kan bli roligt.

(Gudruns försvartal blir bara ännu roligare när man tänker på svängarna i programmet. Som det att hon blev lovad en svensk komikerelit. Jo ja.)

Inga kommentarer: