söndag, april 12, 2009

TV-tips: Pingviner i garderoben

Ja det blev inte så mycket filmtittande alls igår. Trött av den bristande sömnen natten innan och däst av god mat lyckades jag somna och vaknade först en timma senare, kring halv tio. Så då satte jag mig och slötittade på den romantiska komedin, The Wedding Date innan jag fick en inbjudan att köra några hc i WoW. Så jag såg den bitvis lite sporadiskt och okoncentrerat men den verkade helt ok. Senare visades en totalt överflödig film utan mening; Who's Your Daddy? som jag såg ungefär så länge att jag sen kunde sätta en etta på filmtipset.se.

Idag hoppas jag kunna bänka mig framför Svt 1 kl 15.25 och se den omtalade franska dokumentären Pingvinresan. Mest rabalder var det väl kring den för att filmarna har skapat den delvis i syfte att försöka visa upp att naturen lever i heterosexuella kärnfamiljer, och att pingviner är ett bra exempel på det. Något som gjort den till en kultfilm, framför allt för den kristna högern i USA, som det verkar. Sen att påståendet inte alls stämmer överens med hur pingviner faktiskt lever, är kanske en annan sak. Läs gärna SvD:s recension som så roligt avslutas med:

"[...]den skulle inte ha blivit lika framgångsrik om den bara varit en dokumentär rakt upp och ner. Men den hade varit mer uthärdlig för oss som är över sju år och inte kristdemokrater."

En måste-se-film alltså. =)

Inga kommentarer: