tisdag, april 21, 2009

Lite sexualmoralism till morgonteet?

Satte mig för att äta frukost framför tv:n. Det enda vettiga som var på var Oprah. Jag ser aldrig Oprah. Av samma anledning som jag aldrig ser Dr Phil osv. Jag blir nämligen alltid irriterad. Dr Phil är i mitt tycke dum i huvudet men vad värre är; det är inte Oprah. Men Oprah är dyrkad av enorm skara människor som tycker att hon är fritänkande och whatever. Problemet är att varje gång jag hamnat framför hennes program har jag irriterat mig på att jag inte fått ett fritänkande program utan bara ett i raden av fördomsfulla program där människor placeras i fack, men under förespeglingen att det är just vad man inte gör. Hänger ni med?

Just idag var en man inbjuden som skrivit en bok som hette typ "Think as a woman, act as a man". Han fick bl.a frågan om när det är ok att ha sex med en man för första gången. En kvinnlig tittare var med via skype och berättade att hon haft sex med sin pojkvän på första dejten vilket möttes av sneda miner och en dovt missnöje. Den inbjudna mannens budskap var sen att hon därmed gått pojkvännens högsta önskan till mötes och mer eller mindre gjort våld på sin egen önskan och värderingar. Detta trots att kvinnan inte sagt något om vad hon själv ville.

Nä usch och fy, kvinnor kan ju inte vilja ha sex på första dejten, det är ju vad alla män vill. Alla män är mer eller mindre kåtbockar som bara vill en sak; det är budskapet. Och vi kvinnor ska minsann hålla på oss och inte förminska oss genom att ha sex, även om vi har lust. Åh, morr! Sånt där gör mig så förbannad! Och att det sen görs i ett program som många av nån twisted anledning dyrkar gör det hela mycket värre.

1 kommentar:

Bloggerskan sa...

Jag hade sex på första dejten med min man. Det var liksom ett test. Den man som inte klarar det är ingen man för mig! Det tog 38 år att hitta honom!

DET borde vara något för Pär Ström och Camilla Lindberg att lyfta. Varför män är så fångade i en könsroll där de förväntas söka efter pryda kvinnor och rata de kåta.