tisdag, augusti 17, 2010

Mer Twilight

Inser att jag inte recenserat de tidigare två filmerna i Twilight-serien utan mest bara gjort en kort jämförelse mellan de två. Sedan dess har jag sett om båda och det höjde nog intrycket en del, framför allt av film nr två. Jag tycker fortfarande att den är den svagaste av de tre som hittills gjorts, men sedd som serie så håller den betydligt bättre än att se mer avskiljt från de övriga. Den blev tydligare och mindre ologisk vid andra titten och skulle kanske vinna än mer på att ses om igen. Alla tre hamnar kring betyg 3, där den första är en medel-trea, den andra ligger väldigt på gränsen neråt och den sista håller sig i de övre regionerna.

I böckernas värld är jag fortfarande kvar i nummer två, som precis som filmen är svagare än den första, åtminstone inledningsvis.

Den fjärde boken delas som bekant upp i två filmer och det blir regissör nummer fyra som gör dem; Bill Condon. Precis som tidigare regissörer är han rätt okänd för mig (David Slade var väl den enda jag sett film av innan) så det är svårt sia så mycket om utfallet. Låt oss hoppas att trenden fortsätter uppåt.

Inga kommentarer: