lördag, augusti 14, 2010

Nymodigheter!

Idag har vi äntligen monterat in den där kattluckan som skulle bli "Frihet 1.0" för kattkollektivet. Själva monterandet gick bra men sen var det ju det där med att pedagogiskt lära dem att faktiskt använda den. Själva luckan har vi spälkat upp så att det är fritt och öppet rakt in, tanken är att de ska vänja sig vid det först.

Förvånande nog var räddkatten Mina den första att ta en tur fram och tillbaka genom luckan. Rosa Luxemburg var lite skeptisk, men med en försiktigt påhejande personal på varje sida om den stängda dörren med det nya hålet så gick det bra. Mest tveksam var helt oväntat den annars så koola och vetgiriga Smilla. Hon tittade på luckan skeptiskt, gick efter en stund igenom åt ena hållet men satte sig sen och stirrade (som hon brukar när hon vill ut) upp på handtaget och väntade på att bli utsläppt.

Antagligen är det inte uppassning nog att det nu finns en specialdörr för fröken Smilla, hur mycket frihet det än må vara i konceptet. Det är ingen som anstränger sig sådär extra för att hon ska kunna komma och gå och är det fri gång finns ju ingen anledning att kissa utanför lådan i protest mot de tidigare så stränga dörrtiderna.

Nu ska vi bara se hur det går när det är upp till fröknarna själva att putta på själva luckan. Jag bara väntar på att kattförbundet ska ta ut dem i strejk...

Inga kommentarer: