måndag, augusti 30, 2010

Nattens Emmy-gala

Inatt var det dags för den årliga Emmy-galan i USA, en gala som till skillnad från Oscar-galan inte sänds i svensk tv vad jag vet. Jättesynd för det hade varit rätt kul att se. Vi följer ju i stort sett samma serier här i Sverige, även om det krävs att man följer dem på internet om man inte vill ligga efter minst en halv säsong. Men nån kanal borde verkligen kunna visa galan. (Bästa skriftliga rapporteringen får du antagligen av E! Online)

Efter att ha läst lite verkar det som att det i år blev lite bättre spridning på vinsterna till skillnad från de närmaste åren då det mest varit samma serier som rott hem ett flertal vinster. Mest uppskattat för min del var att Modern Family vann pris för årets komediserie (och Eric Stonestreet aka Cameron vann för bästa biroll i samma serie) samt att Jim Parsons vann en för bästa komediskådespelare för sin underbara Sheldon-prestation! Lite kul också att Dexter vann regi-priset, senaste säsongen var som sagt något av det mest spännande (och med det mest överraskande slutet på länge) jag sett på tv.

Annars tycks det som att jag borde ta tag i att se Mad Men snart, de kammar fortfarande hem priser och tycks vara omåttligt populärt. Själva showen verkar inte heller ha gått av för hackor, i vart fall inte av introt att döma. Showen leddes av Jimmy Fallon och inledningen gick, såklart, i Glee-style med förstärkningar av tex Tina Fey och Jorge Garcia (Hurley i Lost):


Inga kommentarer: