måndag, augusti 30, 2010

I'm not gonna party like it's 1999, but...

Förmiddagen har fö spenderats på universitetet. Jag har väl nämt i förbifarten att jag försökt ro i hamn en sk "annan lösning" för hösten och det har varit just det; återupptagandet av studierna (och därmed tjänstledigt från jobbet deltid). Nu är det fortfarande inte löst än och det ser mörkare ut än någonsin, men eftersom det fortfarande finns en liten dörr på glänt så ville jag inte slopa min plats utan gick på registreringen.

Det känns verkligen läskigt, som att backa bandet till 2001-2002 (då jag sist pluggade). Eller mer som en tidsresa dit med 2010 års Sara med alla erfarenheter som hon har med sig. Det är faktiskt lite annorlunda än när jag inte hade gjort så mycket annat än att plugga. Jag brukar säga att universitetsvärlden är lite av en skyddad verkstad på så vis, och det står jag fortfarande fast vid. Man lär sig hur saker funkar i (oftast) slutna system och tror att världen ser ut så när man öppnar dörren. Det ska bli spännande att se hur jag tar mig an det efter att ha levt utanför den där dörren ett tag.

Men som sagt, det är väl lite oklart om planen kommer att gå i lås. De närmaste fyra veckorna har jag inte mindre än tre små och ett större PM att lämna in, varav de små ska ske i grupp (inte min grej), plus tre aktiva seminarier, föreläsningar och allt som ska läsas. Och så ska c-uppsatsen gärna börja förberedas redan. Det lär inte bli lätt bredvid jobbet, men jag ska iaf börja så får vi se vad som händer. Kanske den önskade lösningen ändå kommer. Håll en tumme för mig?

Inga kommentarer: