onsdag, augusti 18, 2010

Är Joaquin Phoenix "Still here"?

Jag har, som trogna bloggläsare säkert minns, återkommande funderat över den här grejen med Joaquin Phoenix "vändning", eller vad man ska kalla det. Och det kan förstås vara just det som är meningen. Att vi ska undra, förundras och kanske tom oroas. Nu har trailern till dokumentären (det är förvisso omdebatterat huruvida det är på riktigt eller ej), filmad av svågern Casey Affleck, släppts och den amerikanska premiären är satt till den 10 september.


Jag vet inte om just trailern ger så mycket ljus på saken (kyrkbilden är kanske den som fastnar mest, och skrämmer lite), men för min del är det fortfarande svårt att få ihop den här trasselbehårade, Galifianakis-liknande, tokögda (for real!) mannen med den Joaquin Phoenix som tidigare var känd som den ibland nästan magiskt duktiga skådespelaren med de sorgsna ögonen.

Kanske är det de sorgsna ögonen som är nyckeln. Kanske har de blivit tokiga, tokreligiösa eller bara påverkade. Eller kanske är det bara på låtsas, ett test av omvärldens fördomar och hur långt man kan gå i att driva med branschen. Frågan är om vi alls får veta och om vi i så fall blir nöjda med svaret.

Inga kommentarer: