lördag, augusti 21, 2010

Film 26/10: Vampires Suck

Jag kunde ju såklart inte låta bli. Jag såg trailern vid senaste biobesöket och ett par grejer drog jag väl på smilbanden åt då. Att det sedan skulle visa sig att trailern var bättre än filmen (mest för att den bara är nån minut lång) var kanske ingen enorm överraskning.

Jag har alltså sett Vampires Suck (Vampyrer Suger, 2010), en parodi på vampyrgenren enligt upphovsmännen. I själva verket är det ett parodiskt sammandrag av de båda första Twilight-filmerna med ett par True Blood-inslag, allt i samma stil som de andra filmerna duon Jason Friedberg och Aaron Seltzer gjort (x antal "Scary Movie", "Date Movie", "Disaster Movie" osv). Rent skräp, skulle jag vilja säga. Och extremt pinsamt att den ens går upp på bio i Sverige (även i Umeå...). Det är billig, uppenbar "humor" rakt igenom. Jag tror att det finns lokala revymakare i minibyar i Sverige med bättre humor och manustalang än Friedberg/Seltzer visar prov på. Annars kan jag tycka att det bara i Twilight-filmerna borde finnas så mycket material att parodiera och ironisera över vampyrgenren så att det faktiskt skulle kunna blivit nåt halvkul i vart fall. Nu var det så trist att jag började pyssla med annat stundvis. Betyget blir 1/5.

I övrigt rekommenderar jag Moviezines recension som kanske uttrycker samma åsikt som mig fast med mer ork. SvD ger den också bottenbetyg och inte verkar den gå hem på hemmaplan heller. Dåligt biotips, helt enkelt.

Inga kommentarer: