lördag, juli 23, 2011

Mad world

Just hemkommen från Skellefteå och Trästockfestivalen, trött och nöjd över dagen. Kan ändå inte riktigt sova. Har just läst ikapp lite om händelserna i Oslo, händelser som diskuterats hela dagen och som vi bara kunnat läsa lite om via nyheter på mobilen. Helt ofattbart otäckt. Att spränga en regeringsbyggnad är en sak men att under förhållandevis lång tid sikta på och skjuta ihjäl ungdomar, kanske rent av barn, det är för mig totalt obegripligt.

Och Magnus Ranstorp tillfrågas i vanlig ordning. När ska media sluta med det? Den här fick han dock inte skrika islamistiska grupper, något han förvisso lär ha gjort ändå till en början hörde jag, men sen fått ta tillbaka när det visat sig annorlunda.

Vi kan aldrig skydda oss till 100% mot galna människor, så är det bara. Men trots det förfasas jag när det sker saker som detta. Jag har vänner och bekanta i Oslo och hur tokigt det än låter så hoppas jag att de inte finns bland de direkt drabbade (jag menar, man önskar ju ingen vara drabbad, okänd som känd).

Det är en galen värld vi lever i ibland. Verkligen galen. Godnatt.

Inga kommentarer: