tisdag, juli 05, 2011

Äpplen och päron

Det var väl typiskt, men samtidigt lika bra om man ser till historien, att himlen plötsligt blev väldigt befolkad av moln så snart jag drog ut min vita kropp (med en rand på ryggen som undantag) i trädgårdsstolen. Men jag blev där ändå en stund. Det var inte så svalt som jag trodde det skulle bli, trots brisen från havet. Och så hade jag mitt nyinköpta nummer av Cinema i handen.

Jag har inte riktigt varit vän med det magasinet tidigare, trots att jag så gärna velat, men när jag såg att det nu gjorts i ett nytt format (ids inte förklara, men det känns mer 'magasin' nu) så blev jag nyfiken. Och jag får säga att känslan var bättre, efter att ha läst kanske halva och skummat resten. Det går ju inte riktigt att jämföra med en tidning som Empire, som har en lite annan utgångspunkt; mer lättsam (men ändå idel på djupet seriösa artiklar), med mycket humor och med ett annat förhållningssätt till film (i Sverige är film mer konst, tror jag är den enklaste, om än för enkla, förklaringen på det).

Jag har inte heller riktigt varit vän med Cinemas hemsida, som tidigare i stort sett var otittbar från min dator av tekniska skäl. Nu är den mer avskalad, men känns istället nästan...tom. Bloggen tycks enbart vara möjlig att följa från rss* t.ex. Men jag följer ändå utvecklingen och hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll. Vi behöver ett (eg flera) bra filmmagasin i Sverige.

*Edit: om man går in under 'arkiv' hittar man 'bloggarkiv' och där finns bloggen. Logiskt...ehrm.

Inga kommentarer: