fredag, juli 01, 2011

Det dunkla

Läser ett fint inlägg av A.M.O som träffar innanför skyddszonen och tänker att jag har en väldig massa att skriva 'från andra sidan'. Dvs som den som växte upp och stannade kvar för att ta hand om och skydda de mindre. Inte i samma familj alltså, min uppväxt skedde långt härifrån. Men säkert finns där många likheter. Och inget är rätt eller fel i såna lägen, speciellt inte när man är ett barn. Oavsett vad man väljer så söndrar det på något sätt.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det, om vad det gör med en, vad det gjorde med mig, och hur det hänger med och skapar nya problem och skumma egenskaper (men också en väldig massa styrkor). Mycket kan man jobba med men vissa saker nog stannar för alltid.

Men jag är nog inte där än. Inte riktigt. Jag är fortfarande för mycket i 'skydda andra'-läge för att klara det fullt ut. Och fortfarande inte överens med mig själv om vad det skulle göra med min och andras syn på mig själv. Men en dag kanske det kommer. En dag kanske någon måste få veta.

Inga kommentarer: