tisdag, juli 20, 2010

P1 Sommar, Andres Lokko

Har just lyssnat på P1 Sommar med Andres Lokko. Till en början tyckte jag nog att han var lite tråkig och att det var alldeles för lite prat och för mycket intetsägande musik. Jag tyckte dessutom att han talade om nåt jag inte alls kände mig så kopplad till; fördomar om utlandssvenskar. Jag har nog ärligt talat aldrig funderat över det nåt särskilt.

Men sen så plötsligt tog det sig. Jag vet inte var eller varför riktigt, men plötsligt ville jag inte stänga av när disken var klar utan fortsatte lyssna i mina gigantlurar under tiden jag lagade middag. Och jag insåg också att jag faktiskt gillade musiken rätt mycket. Lite småmagiskt sådär. (Nu var iofs inte all musik helt ny för mig, men merparten var det.)

Andres Lokko var lite av en husgud när jag var inne i min musikperiod på 90-talet med musikmagasin (på den tiden Q, Pop, Slitz, innan den blev "herrtidning", mfl.), festivaler och jakt efter speciella skivutgåvor. Jag har nog alltid tyckt att han varit lite pretto och att vi levt nästan i helt olika världar, men samtidigt är han otroligt kunnig och klurig, med en förmåga att hitta saker som jag sen gillat att lyssna på. Tydligen besitter han samma förmåga fortfarande. Imponerande.

Edit: Och vad gäller det här är vi definitivt rörande överens.

12 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Skönt med folk som vågar spela annat än mitt i vägen-musik i Sommar. nästa gång någon spelar My Way i det programmet kommer jag att göra något oövertänkt.

Sara sa...

Haha, jag håller helt med! Och som sagt; det var riktigt bra.
Ett annat programtips om man vill undvika "My Way" är Ulf Malmros Sommar-program där han spelade bra filmmusik. Om man gillar sånt.

Anonym sa...

Hej Sara.
Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är det enda partiet som vill förbjuda halalslakt i Sverige.
Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är det enda partiet som vill förbjuda män att tvinga sina fruar att bära burqa i Sverige.
Moderaternas riksdagskandidat (nr 5 på deras lista) Abdirisak Waberi är djupt troende muslim och vill att koranen ska gälla som rättesnöre i "familjefrågor".
Han - och koranen- anser bland annat att mannen ska ha rätt att ha fyra fruar, samt att mannen ska ha rätt att slå sin fru/sina fruar för att "tillrättavisa" dom.

Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är det enda partiet som har en kritisk syn på islams utbredning i Sverige.

Du har läst aftonbladet och sett på tv4 och avfärdar naturligtvis mig- och det "rasistiska" partiet Sverigedemokraterna som islamofober.

Men jag tror nog inte att en islamsk utbredning i Sverige skulle gagna dig i egenskap av "feminist och djurrättsaktivist".

Sara sa...

Jag är väldigt säker på att ett sverigedemokratiskt styre inte skulle gagna mig som feminist eller djurrättsaktivist heller. Eller mig som ateist.

Jag väljer hellre att emigrera som Andres Lokko än att leva i ett land där Bert Karlssons och SD:s värderingar styr.

Anonym sa...

Sara jag tycker du ska imigrera till ett islamskt land där kvinnorna är mäns ägodelar. Där du blir tvingad att bära buqa från 6 års ålder. Hedersmord, våldtäkt och misshandel av fruar av fruar är tillåtet. Halalslakt är obligatorikt och hundar med flera är orena djur som skjuts. Islam är den enda tillåtna religionen.

Det kanske för dig att ändra uppfattningen

Anonym sa...

Väldigt intressanta formuleringar av "anonym".

"Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är det enda partiet som vill förbjuda halalslakt i Sverige."

Säger mig ingenting. Jaha?

"Det rasistiska partiet Sverigedemokraterna är det enda partiet som vill förbjuda män att tvinga sina fruar att bära burqa i Sverige."

Verkligen? Jag trodde de ville förbjud användandet av burkor helt och hållet.

Hur har de tänkt kontrollera att det är män som tvingar sina fruar? Fäder som tvingar sina döttrar då?

Gå på problemet istället, inte symptomen. Vill jag leva mitt liv utklädd till Stålmannen ska jag få det... För mig är det en del av yttrandefriheten. Jag inser naturligtvis att för många är det inte ett fritt val, men samtidigt är det precis vad det är för andra.

"Han - och koranen- anser bland annat att mannen ska ha rätt att ha fyra fruar, samt att mannen ska ha rätt att slå sin fru/sina fruar för att "tillrättavisa" dom."

Jaha. Lika tossiga idéer kan du hitta i Bibeln, vad är det du försöker säga?

David sa...

Ja, han har betytt mer än vi vill erkänna för oss 70-80-talister. Både vad gäller vår syn på humor och musik. Ett jättebra sommarprat!
David

Sara sa...

Jag har lika lite lust att leva i ett fundamentalt muslimskt land som i ett fundamentalt kristet. Frågar du mig är alla fundamentalister ute och cyklar, oavsett vilken religion de säger sig tillhöra.

Anonym sa...

Jag höll på att garva ihjäl mig när jag hörde hans bekännelse om exil. Det var det löjligaste jag hört på mycket mycket länge. Han får gärna stanna där.

/Dr Dexter

Sara sa...

David: Ja, det är väl lite så? Jag är imponerad som sagt att han håller än och fortfarande har koll. Jag var rätt skeptisk efter att ha sätt hans lilla gästspel i "Roast på Berns" där han inte lyckade göra ett lika bra intryck på mig.

Dr Dexter: Jag tror att man kan uppfatta hans prat om "exil" på flera sätt möjligen. Det är ju inte direkt som att han flytt något och det tror jag inte han menade att antyda heller.

Alice sa...

Ja, vad gäller DETDÄR du länkade till så kan jag bara instämma i...Jag är fullständigt överens med dig och Lokko.
HUR kan en person som Bert Karlsson betraktas som en mysgubbe med de motbjudande främlingsfientliga åsikterna han har?
Ibland verkar det som att är man bara tillräckligt fräck och samvetslös så kan man komma nästan hur långt som helst. :( *yak*

Nicklas Eriksson sa...

Intetsägnade musik är ju faktiskt det som Andres Lokko har byggt sin ofattbara karriär på. Han är ett jävla elakt tyckarmonster som aldrig har gjort ett riktigt dagsverke i sitt liv, och att han sitter och hyllar Marx får mig bara att vilja spotta på honom ännu mer. Tyvärr kommer väl det här att leda till att Sveriges unga vänster sluter honom ännu mer till sina hjärtan än de redan gjorde innan.