söndag, juli 04, 2010

Släkten är...?

Idag har det varit släktkalas för hela slanten. Inte min släkt dock utan M:s. Jag var väl sådär pepp på att bli med egentligen men jag följde med och det blev helt okej ändå. Vi blev ansvariga för att laga vegmaten och eftersom det var tre vegetarianer och en vegan blev det smidigast att göra veganmat rakt över. Vi planerade, handlade och påbörjade matmaskineriet igår och trodde att vi hade läget under kontroll när vi väl kom i säng (vissa senare än andra...). Men trots det uppstod en viss stress vid lunchtid idag då saker saknades och då M tyckte att jag skulle överge jeansstilen för en dag och bruka klänning, varpå vi fick fara om stan så att jag fick byta om hemma.

Jag är kort sagt rätt obekväm i klänning, men det funkar ganska bra så länge jag slipper se kort i efterhand på eländet. Hittills idag har jag sluppit det iaf även om jag märkte att det togs en del kort.

Maten då? Jo, det blev nog rätt lyckat. Vi grillade marinerade tzay-spett och grönsaksspett, till det hade vi gjort hasselbackspotatis, pizzabullar (med vegansk cream cheese, soltorkade tomater, vitlök och oliver), dillpesto och foccacia. Till efterrätt hade vi gjort två olika sorbeter; citron/lime och hallon. De blev möjligen något för söta så nästa gång kan vi nog nästan halvera den angivna mängden socker i recepten. Men över lag gott och bra.

Inga kommentarer: