fredag, juli 16, 2010

Vad döljer sig under skägget?

Jag har skrivit om det förut, Joaquin Phoenix' skumma totalvändning från att ha varit en mycket lovande och imponerande skådespelare till nån slags halvpsykotisk skäggapa med misslyckade hiphop-ambitioner som var less på Hollywood. Nu närmar det sig nån form av upplösning som det ser ut då dokumentären om förändringen (?) har premiär i september.

Säga vad man vill men de, Phoenix och Casey Affleck, har då sannerligen lyckats jobba upp förväntningar såväl som konspirationsteorier hos oss som står utanför och bara väntar på att förstå något. Jag vet att media den sista tiden har försökt låtsas som att de inte riktigt bryr sig, men visst är det tydligt att varenda nöjesjournalist vill veta vad som är vad lika gärna som jag.

Är det en dokumentär eller en mockumentär? Var den galna övergången på riktigt? Är det "den sanna Phoenix" vi ser nu som kommit fram efter år av Hollywoodsk underkastelse? Och viktigast av allt; kommer vi nånsin få se Phoenix i en seriös film igen? Personligen hoppas jag att det här är nån grej han gör för att driva med den pretentiösa filmbranchen men att han sen återgår till att göra bra film igen.

Inga kommentarer: