onsdag, juli 28, 2010

Vad sägs om en färja istället för gamla träbron?

Igår blev det så Djurgården. Jag är löjligt förälskad i hela idén med Djurgårdsfärjan och vill om möjligt alltid åka den när jag är i Stockholm. Jag tycker att vi borde ha en kommunal färja mitt i Umeå också till något. Inte för att det behövs eller skulle vara logiskt på nåt vis men det är kul att åka båt!

Igår var det iofs en mindre rafflande upplevelse eftersom det var strålande sol i Stockholm och världens alla turister samsades om plats på färjan samtidigt som oss. Tokvarmt, helt enkelt. Och så fick jag inte möjlighet att stå ute och insupa den där riktiga åka båt-känslan. Men en tur på Djurgårdsfärjan är alltid just det ändå.

Sen blev det promenad i det varma vädret. Sen lunch på Sturegård (inte riktigt lika gott som vi mindes det från förra gången, men ändå bra) och så glass som vi köpte med från Trädgården. Ett par för varmt klädda män ville erbjuda oss Vakttornet när vi satt oss på en av bänkarna längs med promenaden men vi var rätt nöjda med bara vår glass.

På kvällen blev det bad i Fiskis. Det var förvånansvärt enkelt att få i undertecknad i vattnet. Dels var jag väldigt varm, men att vi hittade en folktom plats (med en inte så bra botten att gå på förvisso) spelade helt klart in också. Lagomt varmt i vattnet för att det inte skulle vara för kallt men ändå svalka en del. Årets första havsbad, helt enkelt!

Inga kommentarer: