lördag, juli 02, 2011

Filmsugen

Jag som hade tänkt föreslå Anna ett besök på bion för att se Barney's Version (2010), eller "Barney's många liv- En inte hel sann historia", som den heter på svenska (!), men så visas den inte i Umeå! Jag brukar ju dra med just Anna på filmer som jag misstänker kan komma att hamna högt upp på mina årsbästalistor senare och även om den här inte alls är självklar så var den en intressant kandidat. Den har dock fått ganska blandat mottagande bland de svenska recensenterna, men ja något med den intresserar mig. Inte minst Paul Giamatti, som brukar spela sliskiga typer med den äran men som väl aldrig riktigt haft en sådär stor roll förut (möjligen med undantag för Sideways).

Men ja, så var det med det. Nu har den iofs funnits ute på nätet i en evighet eftersom den inte är helt ny längre, tex släpptes den på DVD i England i maj. Så omöjligt att se den är det ju inte om man är sån, men jag var lite sugen på bio. Där ser man.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Kommer du på någon fler film, så...! Jag e på. Kollade själv häromdagen när Tor såg Transformers3, men hittade verkligen inget intressant. Skulle ev vara den där svenska kronjuvelerna. Hört nåt om den?

Sara sa...

Jo, det är väl en av de mest påkostade svenska filmerna på ett tag, men den har fått hyfsat sval kritik. Lite nyfiken är jag allt och dyker det inte upp något annat inom ett tag så...