måndag, september 20, 2010

Resultatet -på plussidan

M och jag hade en väldigt kul dag igår. Han var förvisso sjuk men gjorde ändå sitt bästa tills dess att han närapå däckade i bilen av trötthet. Vi träffade bara trevligt folk i vallokalerna och såg inte av några som helst av de problem som vissa Fi-volontärer rapporterade om under dagen söderifrån. Vi körde till alla vallokaler utom fyra (de togs av en annan volontär) i Skellefteå stad och Skelleftehamn samt de i Lövånger, Bureå, Boliden, Norsjö och Lycksele. En resa på nära 60 mil, men det var det värt. Och det är fortfarande värt det även om Fi inte når en procent. Demokratiarbete kan aldrig vara förgäves.

På kvällen bjöds vi in till en väldigt trevlig valvaka av några halvnya (?) Fi-sympatisörer. Under kvällen blandades folk med olika politisk färg, men det fanns ändå någon slags enighet ibland oss och vi hade trevligt, trots de nedslående siffrorna.

Och idag har jag nåtts av nyheten att Fi blir tredje största parti i Gudruns hemkommun Simrishamn och får tre mandat i fullmäktige med sina 8,9 procent! Om inte det är något att fira så vet jag inte! Det ska bli oerhört spännande att följa politiken där de kommande fyra åren.

Inga kommentarer: