måndag, september 20, 2010

Resultatet -på minussidan

Ja, så värst upplyftande känns det ju inte idag. Alliansen får fortsätta att göra det sämre för de som redan har det sämst i fyra år till, Fi kanske inte kommer över enprocentspärren (våra röster är inte räknade än) och vi har nu plötsligt ett främlingsfientligt, konservativt skitparti i riksdagen. Det sista är absolut det som gör mig allra mest bedrövad.

Egentligen ska man väl inte vara förvånad men jag är det ändå. Jag hade större förhoppningar på svenskarna än så. Samtidigt är det så många som trots motsatta intentioner har hjälpt dessa herrar (för det är mest herrar) till makten, vill jag påstå. Att störa valtal, hacka hemsidan, slåss och i allmänhet möjliggöra för SD att spela sitt beiga offer-kort är att indirekt bana väg för SD till riksdagen, i mitt tycke. Att på ett antidemokratiskt sätt bemöta antidemokrater är aldrig rätt.

Nu har vi provat det i Sverige, kan vi de kommande fyra åren istället försöka bekämpa främlingfientlighet och konservatism med politik och kunskap? Visa var de har fel och hur man bör göra istället. Bemöt skev statistik med riktiga siffror och visa hur deras politik skulle slå igenom om de fick chansen. Att slå ner dem eller på något annat sätt ge dem möjligheten att gråta ut medialt är så kontraproduktivt det bara går. Hela SD stinker offer (se bara på reklamfilmen på tv4; "buhu vi blev censurerade"). Låt inte det få fortsätta.

Inga kommentarer: