tisdag, september 14, 2010

Snillet spekulerar

Jag har kommit på en teknisk utveckling som jag önskar att någon kunde ordna till åt mig. Tänk om jag kunde välja huruvida ett sms jag skickar ska notifieras hos mottagaren med dennes ljudinställningar eller inte. Vore perfekt för personer som mig som kommer på "smarta saker" som bör skickas iväg omedelbart för att inte försvinna i den allmänt förvrirrade hjärnan, men där de "smarta stunderna" oftast inträffar på tider då mottagaren antagligen inte skulle bli så nöjd över att få sms. Då skulle det vara perfekt att kunna skicka ett "tyst sms". Inte sant?

För det finns ju fler än jag, inbillar jag mig, som inte fixar att stänga av mobilen om nätterna (eller vilken tid på dygnet man nu sover) men som kanske inte måste väckas av att någon kommit på något som gäller en senare aktivitet.

Sure, mejl, säger du säkert nu. Men det är ju inte alltid riktigt samma sak. För nästan lika säkert som att fler än jag inte stänger av mobilen när de sover finns det personer som inte har samma stenkoll på mejlflödet som undertecknad och som därmed kanske inte alls kollar mejlen när han/hon vaknar.

Undrar om det här förefaller vara en lika smart idé när huvudvärken (förhoppningsvis) lättat om ett par timmar...

Inga kommentarer: