torsdag, september 09, 2010

Post debatt

Det blev en sväng förbi amnesty-debatten nu ikväll. Jag var egentligen jättetrött och hade kanske behövt tantlura lite före jobbet men så hade jag ju lovat att bli med M och syrran dit så vi for. En lite torr debatt kanske, mest för att jag tror att så många av de närvarande politikerna kanske inte var så väldigt pålästa om internationell politik och mänskliga rättigheter.

Mest imponerade nog Sven-Olof Edvinsson (c) och den för mig nya bekantskapen Nils Seye Larsen (mp). De kändes båda stabila och ganska påläst och svarade på ett sätt som tilltalade mig. Normalt brukar jag väl imponeras av Jonas Sjöstedt (v) också men han, precis som Edward Riedl (m) fick mig att sucka lite ibland då de vanliga tråkiga "gliringarna" skulle delas ut, något som de andra faktiskt höll sig ifrån. Riedls debattmetod imponerar inte på mig i allmänhet, han var från starten väldigt defensiv och lite grinig som om de övriga sex gett honom lavetter i kulisserna innan det hela började. Dessutom sa han, i mitt tycke, idel skumma, osympatiska saker. Inte minst när debatten handlade om tortyr och "diplomatiska försäkringar" då utvisningar sker till länder där man riskerar tortyr. Även om han sa tvärtom flera gånger fick jag ändå känslan av att han tyckte det kunde finnas förmildrande omständigheter ibland.

I publiken fanns (tror jag) dessutom en av Umeås två (?) SD-politiker, filmandes debatten. Det är nästan så att jag tycker det skulle varit intressant att höra vad han haft att säga om frågorna, men å andra sidan så hade det antagligen inte alls varit det...

Nu hann vi inte sitta kvar hela tiden eftersom det måste göras mat innan den här damen ska bege sig till jobbet, men det var rätt intressant att vara där ändå. Får se om jag hinner besöka någon mer före valet.

Inga kommentarer: