tisdag, september 07, 2010

Vila får man göra i graven

Mitt första seminarie på kursen klarades av idag. Jag lämnade in det korta PM:et som det var tänkt, inledde en diskussion och fick av allt att döma klart godkänt så långt. Feels grejt! Jag är på gång, den känslan ökar helt klart. Ikväll skickades fler papper till den studievänliga myndigheten och jag hoppas att det är allt de behöver för att förära mig med ett fokuserat studieår.

Imorgon är det temadag med jobbet. Jag får hoppa föreläsningen på förmiddagen till fördel för temadagen men har fått lov att avvika efter lunch för att vara med på introduktionen inför c-uppsatsen. Det känns ganska viktigt att vara med på det och att få igång tankarna på den där stora grejen som förhoppningsvis ska ske den här hösten. Lite funderingar har jag redan, men långt ifrån något färdigtänkt och jag hoppas få tid att rannsaka tillgången på material till de funderingar jag har ganska snart. Det vore skönt att ha en välformulerad, genomförbar idé på papper.

Och även om jag känner mig trött som om det vore fredag (om jag vore en "vanlig 7-till-16-arbetare") finns ingen tid att vila än på ett tag. Torsdag kväll till måndag morgon innebär drygt 40 timmar av nattarbete (och helst ska det till lite läsning av kurslitteratur där nånstans också). Det känns faktiskt lite märkligt att gå tillbaka till det nu när jag har tassat i i de akademiska korridorerna på riktigt igen. Och jag kan tyvärr inte direkt påstå att jag längtar, även om det är kul att träffa arbetskamraterna.

Inga kommentarer: