torsdag, september 30, 2010

Glee eller inte Glee

Jag läste Julia Skotts krönika på WS om Glee häromdagen och kunde inte annat än hålla med i stort sett rakt igenom. Trogna läsare vet att Glee kanske aldrig riktigt varit högst i topp vad mig anbelangar, men det har ändå något som gör att jag fortsätter titta. Men premiärprogrammet av säsong två kändes i det närmaste som vilket som helst av de allra första avsnitten, vad gällde innehållet. Samma intrig, samma mål, inget nytt alls att haka upp sig på. Enda skillnaden är väl att Shuester inte längre är gift, men hans suktande efter Emma börjar ju bli något tröttsamt.

Andra avsnittet, det så kallade Britney Spears-avsnittet, var inte heller någon höjdare. Inga nyheter där heller. Visst (den inte så smarta men oftast i bakgrunden) karaktären Britney fick lite rampljus, men i övrigt var väl det mest intressanta diskussionen om huruvida Britney Spears är en bra förebild eller inte, och inte ens där blev det så väldigt mycket vettigt sagt. Och under musiknumret där Lea Michele/Rachel gjorde Britney's genombrott Hit Me Baby One More Time hade jag svårt att bestämma mig för om hon försökte vara rolig eller om det helt enkelt bara var enormt fånigt.

Är det en dålig eller okej serie? Jag kan ärligt inte bestämma mig. Men oavsett måste något nytt spännande hända snart. Plocka in de nya karaktärerna som dissades redan i första avsnittet igen, tex.

Inga kommentarer: