måndag, maj 25, 2009

Datorn som tog plötslig semester

Min älskade (nåja) laptop gav upp lite igår. Nätsladden har varit glapp ett tag så M tog med den till sin pysselpappa som lyckades laga den. Tror vi. När han kom tillbaka med den ville dock inte datorn starta alls. Gott. Men jag är inte så oroad, jag litar på att fix-it-M löser det. Och jag hyfsade back-uper i värsta fall.

Just nu verkar den absolut mest lockande lösningen vara ett visst datorbyte. M köpte en Mac för lite sen men har inte fått igång WoW på den. Men nu har han ansträngt sig och lyckats få alla macron att fungera som önskat. Därmed är hans nästan nya (vad kan den vara, ett halvår?) Sony Vaio-laptop som han inte riktigt var nöjd med, ledig för Sara att ta över för en billig peng. Yeay! För att spara tid installerar M om den och swoshar in det som finns på min gamla laptop på den istället ikväll när jag är på jobbet. Service? Yes indeed.

Men så länge är jag lite handikappad. Alla lösenord till alla miljarder ställen som jag behöver komma in på finns på min lappis. Alltså register, plusgiro, forum, pidgin-kontona osv osv. Så nu är jag förpassad till min spel-laptop (också en gammal M-dator) med windows. Ingen panik än, nästan lite skönt på ett sätt.

Inga kommentarer: