lördag, maj 23, 2009

All bra film till trots; ikväll blir det Schyffert!

Det är en ganska intressant tv-helg för den som så önskar. Igår borde jag egentligen ha tipsat er om Before Sunset (Bara en dag), uppföljaren till den nästan tio år äldre Before Sunrise (Bara en natt). Båda är ganska underbara faktiskt och det är nog sällan jag sett en så värdig uppföljare som gör hela konceptet sån rättvisa.

Just nu visas Sound of Music på tv. Det var evigheter sedan jag såg den sist men såg den ofta som barn.

Ikväll finns det en massa intressant att välja mellan. Klockan 21 visar 3:an Hundtricket, en svensk film jag velat se ett tag. Inte för att jag kanske tror att det är en toppfilm, men jag såg kortfilmen den bygger på för en massa år sedan och det vore kul att se långfilmsvarianten. Fem minuter senare börjar Svt2 visa Joel Schumachers filmatisering av The Phantom of the Opera. Det skulle kunna vara bra. Säkerligen inte som operettföreställningen jag såg på Oscarsteatern 1990 (magiskt, iaf kändes det så då) men kanske fullt sevärt.

Fem i halv tio visar Tv4 en Will Ferell-film; Stranger than Fiction som många tipsat om. Nu är ju jag lite allergisk mot just herr Ferell men trots det är jag lite nyfiken.
En del senare, 1.05 på natten visar Svt1 Go, en film från 1999 som jag faktiskt sett flera gånger och som är helt okej. Fullt av då populära ungdomsskådisar som Katie Holmes, Sarah Polley och Scott Wolf. Tips för nattugglor alltså.

Men det jag själv allra helst vill se är förståss The 90's - ett försvarstal. Henrik Schyfferts show som jag så gärna ville se live men som jag aldrig lyckades göra. Den går förvisso i repris imorgon eftermiddag, men vågar jag riskera att missa även tv-versionen? Iofs kanske den också visas på SvtPlay, det har jag inte kollat. Men ändå. Jag tror att jag sätter mig bänkad framför tv:n ikväll.

1 kommentar:

Johan sa...

Before Sunrise är faktiskt en av mina favorit filmer. Uppföljaren är också bra...men det är något visst med första filmen, kanske för att jag känner igen mig då jag varit i en liknande situation...