lördag, maj 23, 2009

Fi - en djurvänlig EU-röst!

I riksdagsvalet sist fick Fi:s djurrättspolitik mycket beröm från Förbundet Djurens Rätt i Sverige. Inför EU-valet har visst en enkät med toppnamnen på samtliga (?) partiers listor gjorts och Djurens Rätt har därefter gått ut med en rekommendation till sina medlemmar. Tyvärr är ingen av våra namn med bland rekommendationerna, men Gudrun Schyman finns med på listan över sk "djurvänliga kandidater" iallafall, vilket är bra.

Och det är väl så tyvärr att vi inte hade någon djurrättsprofil med bland de som kandiderade till vår lista. Trots det kan jag försäkra att en röst på Fi är en djurrättsvänlig sådan då vår djurrättspolitik alltjämt finns kvar. Alla djurrättare vet hur viktig den politiken är i EU (såväl som nationellt) och självklart tar våra kandidater med sig vår politik till parlamentet.

Senast var det frågan om bedövning vid religiösa slakter som var på tal. Nu tror jag inte att förslaget kommer gå igenom att länder stoppas från att ha regler som förbjuder plågsam slakt, men det är en fråga som berör samtliga länder och en väldig massa djur. Så visst är det viktigt att det finns engagerade och kunniga sk djurvänliga politiker i parlamentet. Så lägg din röst på Gudrun Schyman i EU-valet, det är min rekommendation. Feminism och djurrätt i ett!

Inga kommentarer: