söndag, januari 11, 2009

Åh, vilket party!

Ja, jag tror att vi såhär dagen efter kan säga att det blev en lyckad 40-årsfest. Jubilaren herself har iaf antytt så i sms idag, och det är ju viktigast vad hon tycker. Och jag tror och hoppas att samtliga hade kul igår.

Överraskningsmomentet (nr1) var egentligen lite lamt, men det verkade ändå ha funkat. Grejen var att vi sent omsider bestämde oss för att vara hemma i Annas egen lägenhet och ha fest. Det fanns lite alternativ innan dess, men till slut tyckte vi att det var det fiffigaste. Så maken fick sätta bindel på Anna och köra iväg med henne på alla möjliga vägar medan vi smet in och iordningsställde själva festen. Ett lite förvirrat, väldigt hastigt arbete; vet ni hur svårt det är att hitta i någon annans kök? Jag vet.

När så väl Anna skulle komma var vi nog ganska övertygade om att hon skulle känna igen sig, vilket hon själv hävdade efteråt att hon inte gjorde. Iofs så körde maken runt henne i nära en timme tror jag, och var stundtals mil utanför stan så kanske längden på färden avgjorde förvirringen. Hon verkade då överraskad iaf.

Sen blev det trerätters som Mattias och jag tillagat under i stort sett hela dagen (och lite under fredagseftermiddagen). Räk- och avokadosoppa med grillad baguette till förrätt, ungsbakad lax på spenatbädd med parmesanost och grädde samt ugnsstekt potatis med honung som huvudrätt (samt två grymma pestovarianter som Mattias gjort och varma baguetter) och så hjortronpannacotta med hjortronsylt och knäckflarn till efterrätt. Soppan blev hyfsad efter lite experimenterande utanför receptet men det övriga får jag nog säga att vi kan känna oss nöjda med. Farligt att göra otestad mat till fest kanske, men lite utmaning ska det ju vara.

Sen blev det kaffedrinkar á la Fanny (med superdyrt kaffe hon köpt i Vietnam som nåt djur ätit och bajsat ut, kanske att det var Kopi Luwak, men jag har för mig att hon kallade det nåt annat), mer vin och öl och sen gin och tonic och Bailey's hela kvällen och natten. Överraskning nr 2 var singstar, som vi lyckats jaga rätt på efter mycket om och men. Anna skulle sjunga för oss. Måste säga att hon tog det väldigt bra och genomförde uppgiften utan större protester. Mucho impressive! Jag hade nog knappast gjort det. Men ganska snart hade alla utom Hindrik och Mattias varit på de där mickarna och sjungit, så det var nog ett lyckat festgrepp.

Och vips hade klockan gått från 18-19 till 4 på natten! Vad som hände där mellan ett och fyra vet jag inte, för tiden gick då rasande fort. Men kul hade vi. Sen blev det taxi hem. Och det är ju också alltid en sak för sig, speciellt om man åker med Mattias (i framsätet) och Ulrika. Ulrika noterade taxichaufförens (en glad kille i vår ålder som såg ut som en musiker...) efternamn och började på om att "med ett sånt namn behöver man inget pornstar-namn" vilket via nån konstig sväng om finlandssvenskar (och svenskfinnar?) till slut föranledde Mattias att prata om att han var inavlad västerbottning ("varför gå nästgårds när man har vad man behöver inomgårds"). Ja herregud. Det var en ganska rolig resa. Vad man måste höra som taxichaufför trots allt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det var det allra bästa partyt! Helt anpassat efter att jag skulle trivas. Rätt folk, rätt mängd folk, rätt plats, barnvänligt (före midnatt då) och fr a godaste maten. Ni får vara hur inavlade ni vill, men det var helt igenom dunderlyckat. Men alltså...vad var det med Ulrika då? Pornstarnamn, taxichaufför....? Hon är ju vildast!

Sara sa...

Kul att du gillade det, det var ju som poängen.
Det är ALLTID kul att åka taxi med de där två. Det måste du prova.