onsdag, januari 14, 2009

Att söka jobb

Eftermiddag har det blivit och jag har inte fått ändan ur att skriva den där ansökan som måste skickas idag. Vet inte vad det är, men det tar alltid emot lika mycket. Inte så att jag inte vill ha ett nytt jobb utan mer som att jag får lite prestationsångest, blandat med känslan att jag skriver för någon annans papperstugg. Stunden innan jag får klart ansökan och tiden ett par veckor efter, innan det i bästa fall kommer ett "nej tack"-brev är helt klart det sämsta med hela processen. Då känns det inte kul.

Och jo, jag låter pessimistisk och kanske inte alls så som man bör låta när man söker jobb, men efter snart fem år på ett "tillfälligt" jobb är det kanske svårt att låta bli ibland. Självklart gör jag allt för att inte låta uppgivenheten synas i ansökan, men att samtidigt tillåta mig känna så emellanåt är också ganska viktigt.

Efter finanskrisens inledning blev det i det närmaste tomt på jobbannonser, men nu börjar de så sakta komma tillbaka igen. Det har varit en ganska lång stund utan intressanta jobb (kanske därför det känns lite extra spänt att göra den här) men så fann jag två-tre stycken före helgen som jag tänker söka. Ganska olika jobb och ganska långt ifrån de jobb jag sökte för fem år sen, men fortfarande jobb som skulle kännas kul och utmanande. Jag längtar verkligen efter lite utmaning och utveckling på jobbfronten.

Inga kommentarer: