måndag, januari 26, 2009

Hemma igen

Hemma igen. Sedan en dryg timma; kom till Umeå strax efter halv sju. Ganska skönt, även om jag inser att jag borde ägna dagen åt att städa. Visst är det trist att komma hem till en ostädad lägenhet? Men jag hann inte riktigt ta tag i det innan jag for.

Resan gick då bra. Får säga att SJ:s konduktörer är bra på att se till att väckning osv hålls bra så egentligen hade jag nog inte behövt vara så orolig och vakna till för att kolla klockan säkert 6-7 gånger från midnatt och framåt. Men ja, hur bra sover man på tåg egentligen? Det tutar (sovvagnen var alldeles bakom loket så det hördes bra), det bromsar ganska kraftigt ibland, det var väldigt varmt och syrefattigt högst upp där jag låg (på morgonen när jag steg ut för att gå på toa var det som att komma ut från ett tält ungefär; plötsligt känner man hur lätt det går att andas), men i övrigt är väl komforten ändå bra. Lite konstigt kan jag tycka att toapappret lyckades vara slut redan före Gävle, vilket bara är knappt två timmar efter avgång. Det kändes inte riktigt som att toaletterna var direkt nystädade när man klev på. Men över lag är det som sagt ett helt ok sätt att resa på.

Väl hemma har jag gett Mattias sin datorväska, vilken togs emot med glädje som det verkade, samt packat upp kissarnas present; en tygtunnel jag köpte på IKEA (för en betydligt billigare peng än vad de kostar i djurbutikerna). Jag var inte säker på att de skulle gilla den, men Smilla har nästan bott i den sen jag kom. Nu är ju mina katter lite småtjocka så det är kanske lite trängre än det är tänkt, men det verkar funka bra. Förutom när hon får för sig att gå ut genom titthålen som finns på två ställen. Då fastnar hon med rumpan och ser lite förnärmad ut. Men tydligen går det att pressa sig ut även där med lite tålamod.

Jag kanske borde sova en stund egentligen. Det har väl inte blivit så mycket inatt trots allt. Vi får se. Först ska jag landa lite och packa upp osv.

3 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Min svärfars katt bodde tidigare hos svägerskan på landet (innan dom flyttade till stan). Varje gång han skulle ut och in genom kattluckan var det som om han föddes fram, en oerhört utdragen och till synes jobbig process. Numera har han en egen betjänt (svärfar) som håller upp dörren åt honom. Plus att han om nätterna smyger in genom grannens kattlucka och äter upp deras katts mat. En markering om något.

Unknown sa...

Jag har en fråga: Varför hittar jag inga dator-ryggsäckar på ikea på nätet? Finns de bara på själva varuhuset? Attans dumt av mig att inte komma på det innan du åkte ner...

Sara sa...

AK: Katter har nästan alltid betjänter. Det är som deras lott. Iaf tycker de nog det själva. Låter däremot ganska vågat att sno en annan katts mat; det måste vara en katt som står lägre i rank och som inte törs mopsa sig. En väldigt stark markering, som du säger.

Ake: De sälj på Ikea Family (jag var tvungen att signa upp mig på ett sånt kort för att köpa den för det braiga priset) och dessa varor syns tydligen inte på hemsidan; kollade jag med innan vi åkte dit. Har du fått din dator nu? Spännande! Jag ska ju till Sthlm igen om två veckor så...