måndag, januari 19, 2009

Programuppdatering

Mitt gamla trotjänarprogram rss-feeden Akregator funkar inte längre lika tillfredsställande måste jag erkänna. Ofta får den inte kontakt med nätet, de bloggar som måste visas hela (varför kan inte alla bloggar tillåta att man läser dem i text-format?) strular det allra mest med. Jag börjar fundera över om jag ska byta bort den mot nåt annat.

Det fanns ett annat program, anpassat för Gnome (som jag kör) vilket kanske kan vara ett alternativ till det KDE-anpassade programmet jag kör idag (jag var tidigare KDE-användare). Alternativt så faller jag för det stora företaget och börjar använda Google-reader istället. Hm. Svårt.

Nåt annat jag skulle behöva uppdatera är den här bloggen. Jag följde ju aldrig med i förra uppdateringen då nya möjligheter las till på blogger. Mest för att jag ville behålla min möjlighet till html-kod och för att jag ställer mig skeptiskt till "enkla dra-och-släpp-metoder" (mest för att det oftast brukar innebära nån form av strul eller begränsning i valmöjligheterna). Nu ser jag att det finns saker som kanske skulle vara roliga att använda trots allt, så jag får väl släppa mitt kontrollbeteende och tänka att "dra-och-släpp" nog kan vara bra trots allt. Så kanske jag skulle låta bloggen växa med utvecklingen sådär lagom till dess 3-årsdag som stundar om en månad.

En annan nättrend är användandet av Twitter. Fler och fler börjar visst mikroblogga. Själv testade jag det i början av förra året, men såg aldrig tjusningen riktigt. Jag gav det kanske inte alltför mycket tid och ansträngning, men själva grejen kom liksom aldrig till mig. Nu funderar jag, sådär ett år senare, om jag kanske skulle testa igen. Ja, vi får se.

Inga kommentarer: