onsdag, januari 21, 2009

Spännande tidningsläsning

Jo, kanske jag borde sova nu men jag är som lite i varv, och så var Mattias uppe när jag kom så jag tar en slow morning innan sängen.

Hade en väldigt slow natt på jobbet också. Tog mig ordentlig tid att läsa båda tidningarna. De innehöll en del "skojiga" saker. Vad sägs om privatskolan som förklarade att skolverkets anmärkningar om att de tar avgifter av studenterna för datorerna baserades på en feltolkning från skolverkets sida; att det bara handlade om en hyra om de ville ha tillgång till dem på fritiden också. Längre bak i tidningen skrev en student en insändare (med intensionen att försvara sin skola) och förklarade att han minsann tyckte att avgiften, eller försäkringen inte var något att bråka om; det var värt det. Utan avgiften hade han annars fått betala självrisk när datorn gått sönder (lite av ett dubbelfel?). Så kanske inte bara skolverket utan även skolans egna studenter har förstått fel?

En annan sak var den renägare som haft koll på den "nya" Bullmarksvargen. Han sa att den med största sannorlikhet var skadad eftersom den inte lyckats riva något av hans djur och att den därför borde avlivas. Hade han inte tyckt det om den faktiskt hade lyckats riva nåt av hans djur också? Kind of lose-lose för vargen? Eller påklistrat medlidande, om man nu så vill.

Eller vad sägs om nyheten om det stora samarbetet på innovationsområdet mellan Microsoft och Umeå universitet? Kan det ha något att göra med att Microsofts Sverige-VD sitter i universitetsstyrelsen? Nä, han satte ju sig där som privatperson, hette det ju. Jag skrev om det tidigare; här och här, som ni kanske minns.

Spännande läsning idag, helt enkelt. Nu ska jag sova, sova, sova.

Inga kommentarer: